Onze veel gestelde vragen:

 

 

Waarom zou ik een account aanmaken?

Het is handig wanneer je een nieuwe bestelling wilt plaatsen dat al jouw gegevens nog opgeslagen zijn en je gemakkelijk en snel kunt afrekenen. Ook kunt je op deze manier op de hoogte blijven van alle laatste ontwikkelingen, kortingscodes, sales en nieuwe items.

Kan ik een item reserveren?

Je kunt ons altijd een mailtje sturen waarin wij jou te woord zullen staan over de mogelijkheid om een product tijdelijk voor jou te reserveren.

Wat zijn de verzendkosten?

Verzendkosten zijn ten alle tijden en bij iedere bestelling gratis

Hoe werkt een kortingscode?

In het overzicht voordat u gaat afrekenen staat een witte balk waar u de kortingscode in kunt vullen. Wanneer u op enter drukt zal de code de prijs aanpassen. Dit is uiteraard terug te zien in het eindbedrag.

Hoe snel wordt er op mijn mailtje gereageerd?

Wij staan dagelijks voor onze klanten klaar, om u zo snel mogelijk te woord te staan. Daarom streven wij ernaar om binnen 24 uur op uw mailtje te reageren.

Op welke wijzen kan ik contact opnemen met Joraa?

Via het contactformulier en op ons mail adres zijn wij 24/7 bereikbaar. Dus u kunt altijd een mailtje sturen en dan nemen wij die z.s.m. in behandeling.

Wat houdt een pre-order in?

Wanneer wij van plan zijn om nieuwe artikelen op de site te gaan plaatsen dan geven wij hier soms een aantal previews van weg. Zowel via onze social media kanalen als op de hoofdpagina van de webshop. Wanneer u een mail stuurt met de artikel naam en de aantallen dan slaan wij dit op in ons systeem. Op de dag dat het product op de webshop komt, krijgt u een melding en kunt u het artikel gelijk opgestuurd krijgen.

Op welke social media kanalen zijn jullie te volgen?

Wij zijn actief op Facebook en Instagram.

Wat zijn de levertijden?

Levertijden variëren van 7-14 dagen.

Heeft u andere vragen, mail dan naar: joraafashioncomfort@gmail.com